Veelgestelde vragen
DTFilm-prints kunnen net zo lang meegaan als de kledingstukken zelf. Hoe lang de prints meegaan, hangt af van een aantal factoren, waaronder het soort film en poeder en hoe goed het kledingstuk wordt onderhouden.
DTG-printen produceert duurzame prints op kleding en accessoires die lang meegaan. De slijtvastheid van de print hangt af van een aantal factoren, waaronder de kwaliteit van het kledingstuk, de voorbehandeling en hoe goed de kleding wordt onderhouden. UltraChrome DG-inkten, gecombineerd met voorbehandeling, kunnen tot op 40 °C gewassen worden.
DTG-prints barsten of schilferen niet omdat ze rechtstreeks op het kledingstuk worden aangebracht. Bij andere printmethoden kunnen prints barsten, bijvoorbeeld als ze worden blootgesteld aan fel zonlicht of worden gewassen op een hoge temperatuur.
DTG-printen is vooral bedoeld voor gedetailleerde, heldere en veelkleurige designs, die eenmalig of in grote aantallen kunnen worden geproduceerd. Zeefdruk is alleen geschikt voor grote volumes vanwege het langdurige instelproces.
Ja, DTG-printen kan worden toegepast op polyester kleding die is behandeld met een speciale polyester voorbehandeling. Gebruik DTFilm voor de beste resultaten op polyester.
Bij het DTFilm-printproces worden de illustraties op een film geprint, waarna er poeder wordt aangebracht en uitgehard. Ten slotte worden de geprinte film en het uitgeharde poeder met hitte op het kledingstuk geperst.
Voor DTG is een voorbehandeling op het kledingstuk nodig, voordat er rechtstreeks op kan worden geprint. De laatste fase is het uitharden van de inkten met behulp van warmte.
DTFilm voelt wat stroever aan dan DTG, maar kan op vrijwel elke stof worden aangebracht, terwijl DTG het beste werkt op katoen.
DTFilm kan een geweldige techniek zijn om kleine logo's aan te brengen op plekken die met DTG moeilijk te bewerken zijn. Het is mogelijk om meerdere designs op een DTFilm-vel te plaatsen voor batchproductie.